14 June, 2011

Kenapa Jadi Blogger - Kami Bukan Blogger Picisan

Filled under: , , ,

money online,make money online malaysia,make money online,earn money online malaysia,making money online for free,how to make money online,making money online,earning money online,make money online home based business, earn money,
Apa yang mengerakkan jari-jemari hampa untuk terus menyental keybord dan berblogging.? adakah kerana hanya ingin meraih pendapatan secara online.? ataupun hanya sekadar ingin
melempiaskan perasaan dan nafsu atau hanya sekadar dipinggiran(lagu Francessca Peters..hehe ), ataupun hanya kerana ingin popular semata-mata.

Setiap Bloggers mesti ada tujuan tersendiri dalam berblog nih. dengan medium blog inilah menjadi tempat kita untuk tulis segala macam isi hati, dan buah fikiran. yang mana yang hancus karangan Bahasa Malaysia & Inggeris boleh menjadi saterawan dengan hanya menulis sajak dan carpen tentang diri sendiri di blog. apakah itu sudah menunjukkan kebaikkan dalam berblogging. kan kan. dan bodoh-bodoh dalam karangan pun, dengan praktis menulis kat Blog akhirnya dapat A1 dalam BM,BI dalam SPM.

Selalu kita jumpa blog yang berat, loading lambat, widget bersepah..gambo buruk..serabut..tapi isi dalam dia, pergh..penuh dengan ilmu. kalau hal personal pun, bukan yang menjatuhkan atau menghina. tapi sebaliknya penuh dengan nasihat. wa tabik la itu blog.!!

BLOG hari ini pun dah macam diari, macam-macam yang hampa tulis dalam tu kan, pasal cinta lah..gaduh dengan BFF la..malah nak masak apa untuk hari pun hampa tulis dalam blog kan. itu bermakna, walaupun adanya facebook, hampa tetap tulis kat medium Blog nih. Klasik ni woih!! yelah kan, benda antik dalam dunia ict ini kan BLOG. hehe..

kepada sesiapa yang merendahkan-rendahkan kami para bloggers ini, sila pejamkan mata anda dan buang diri anda dalam sungai atau laut. kami menulis mesti ada sebab, kalau tak ada sebab, macam mana kami nak tulis (macam bodoh ja ayat ni) . jangan ingat kami ni pakat nak tulis ikut suka ja.. lepas tu terasa sikit mula la nak hentam kami para bloggers nih. siap maki kat facebook lagi..opss.. Kami bukan bloggers PICISAN


Baca Entry Yang Lepas : Special Bloggers To Review

4 Comments:

cik happy said...

blog kitakan..so suka hati kita nak tulis apa..nak baca..baca..taknak baca pun ok..xda masalah..ye tak....cuma..kena ingt nak tulis kena fikir dulu..semuanya perlu ada batas dan sempadan..

ASSOYFINGER67 said...

salam..kepuasan itu ada...walaupun orang tak komen kekadang tetapi yg penting mesej,hiburam dan fakta yang kita sebarkan sampai dan akan kekal di enjin pencarian...dan satu hari nanti ia akan di guna pakai oleh orang bila ia mencari keyword yang bersangkutan...bergunanya blogger..haha

KertasWarnaMerah said...

betul tu cuk happy...^^

wasalam...betoi2..mcm2 ada kat blog.buat asiment pun senang.hahah

kodokecik™ said...

huhuhu...speechless..tegakkan blog masing2..kami bukan bloggers picisan..hahha