03 June, 2012

Isu - Isu Bosan Dalam Dunia Blogging

Filled under:

Berikut adalah beberapa Isu Isu  bosan yang pernah wujud dan masih lagi wujud dalam aktiviti Blogging di  Malaysia.


1. Follower
"I Follow You Follow I", "Follow Me Back", "Please Follow I Balik", "Follow I Dulu, Baru I Follow You". 

2. Segmen / Giveway
Ada Blogger baru dan lama masih tak paham perbezaan Giveway dan Segmen. Join pun untuk sekadar menikmati habuan. Penganjur pulak motif hanya yang utama 'TINGKATKAN FOLLOWER'
 disamping itu "Segmen ini hadiah apa ye?" "Segmen ni ada hadiah tak?" "Giveway? mesti join!!!!"

3. Traffic 
"10 views je hari ni"

4. SEO
Berexperiment dengan menulis entry yang berbaur lucah dengan harapan tersangkut di ampaiyan google. "seorang awek melucahkan dirinya di hadapan seorang gay yang montel lagi gebu"

5. Otai Blogging Dianggap Dewa.
Terlalu merendah diri, selalu hilang keyakinan bila berhadapan dengan contest - contest yang bersifat mega. "alah, you all join lah, I baru je setahun jagung dalam Blogging rase tak layak pulak"

Sekadar bacaan ringan. hehe. tak semua blogger Malaysia macam tu ok.. ^^

4 Comments:

Misz Mieza said...

Yezza! Setuju sangat! Dulu masa awal2 berbelog ni macam tu la.. Gila nak tambah follower dengan join segmen, GA bagai.. Sekarang lebih gemar ambil pendekatan -"Kita tulis apa yang kita nak tulis.. Orang suka, orang baca.. Klu tak suka takkan nak paksa.."

Bab follow mem'follow' pun sama.. If orang suka ngan apa yang kita tulis, dia sendiri akan follow kita. Sama jugak ngan kita, if kita rasa suka dengan pengisian sesuatu blog tu kita akan follow.. Tak perlu nak "I follow u, U follow me back!"

Tak perlu nak kejar glamer sangat la kan kalau betul ikhlas nak berbelog.. =)

cweet pinky said...

hahaha ~ not bosan but tradition ... biasa la tuh , proses kematangan blogger ...

ecadwinkyasha said...

join GA klu hadiah menarik je.hahaha:P

Yatie Awang said...

entahlah..tapi ada benarnya juga..