23 May, 2013

Teknik Marketing Skill Cara Kak Ton Comel

Filled under: ,

 Kak Ton Ajar Kita Marketing Skill


Fenomena Kak TON COMEL yang melanda malaysia sekarang ni memang amat mengagumkan sampaikan budak kecik pun dah terikut ikut dengan tag line, 'kak ton comel tak..'COMELLLLL!

comel tak kak ton

Dari sini kita boleh nampak permainan Jutawan Kosmetik ni. Cara dia promosi barang dia. kalau sebelum tag line tu di popularkan, kita tak kisah pun apa yang dia merepek-repek di Wanita Hari ITU TV3. Lepas Tag Line tu keluar, habis meletop satu malaysia. sampai ada parody lagi. huhu.


Marketing Skill Cara Kak Ton

Sebelum itu, aku nak habaq kat hangpa semua (tiba tiba loghat kedah) aku ini bukan lah pandai sangat dalam marketing marketing ni. So kalau tersilap tu maafkan lah saya hanya seorang budak komputer ja.. perdagangan pun dapat 3B. Ni aku tulis ikut sesedap rasa.hehe



Smart Provocation 

Kita tengok cara Kak Ton provokasi minda rakyat malaysia, sampai bebudak kecik pun  tau tag line dia. mula mula bila kita dengar iklan tu kita rasa macam meluat kan, apasal la orang tua ini mengedikkan diri di TV.
Tapi bila dah hari hari dengar, benda tu jadi tranding. rasa lucu dan sedap pulak untuk di sebut sebut. secara tak langsung apa yang Kak Ton nak promosi produk dia kepada seluruh rakyat malaysia berjaya.
Nampak tak provokasi terancang dan bijak dari beliau? huhu Kini satu Malaysia Promosi Produk Dia, sekali dengan dia dia sekali terpopular.

Jadi di sini apa yang aku nak maksudkan, bukan nak suruh korang semua jadi retis buat iklan ngada ngada kat TV. huhu. Korang dah ada ke 'sesuatu' yang membuatkan pembaca pembaca lain yang membuatkan asyik duk teringat kan blog korang.?

Kalau tanya aku lagilah aku tak tau. haha. 

So Blogger, apa teknik marketing skill hangpa? Kadang kadang kena cari KELAINAN jugak kan untuk menyerlah. barulah masyukkk... hehe



comel tak kak ton
Comel Tak KakTON...??

1 Comments:

Kucing Hitam said...

yang penting konfiden hehehe
http://www.kucinghitam.net/