24 March, 2012

SEGMEN : Kongsi Ilmu Blogging

Filled under:

Segmen datang lagi.. kali ni aku nak buat segmen kongsi ilmu blogging. hopefully segmen ni bermanfaat untuk kita semua. so jangan segan-segan join ok..segmen ni mudah saja...




Tujuan aku buat segmen ni adalah untuk kita sama-sama berkongsi ilmu dalam bidang blogging nih. mana tahu nanti entry segmen yang hangpa buat ni berguna kelak pada masa yang akan datang kan. so cekidout... (ala ala iklan digi lisa surihani)..

  • Seperti biasa letak Buku Merah kat atas tu kat entry anda dan follow Blog Kertas Warna Merah (kotak follower ada kat bawah sekali) *tak paksa, tapi berharap. hahahahahah <--jujur tak aku

  • Buat satu entry bertajuk Segmen: Kongsi Ilmu Blogging dan pastikan RINGKAS dan padat entry nya. tulis lah tentang apa saja yang anda tahu dalam bab-bab blogging nih. contohnya tips, tutorial, nasihat atau apa saja yang anda nak kongsikan

  • Jika blog anda memang penuh dengan ilmu blogging, dan malas nak buat entry yang sama banyak kali, anda hanya perlu buat entry ringkas dan letakkan link ilmu yang anda nak kongsikan tu. tapi, pastikan  dari blog anda, bukan blog lain.

  • tag 100, 300juta 3 rakan anda, lebih ramai, lebih baik.

  • Tarikh Tutup : 28.3.2012 

  • Tiada istilah blogger baru ka..lama ka... Segmen ini sesuai untuk semua lapisan masyarakat

  • Aku akan buatkan entry khas mengenai segmen ini dan alamat blog  anda akan di letakkan sekali.

Faedah yang anda dapat dari Segmen ini.
  1. Anda mungkin akan dapat sedikit visitor ke blog anda dan dapat Top up sikit bilangan Follower.
  2. Dapat ilmu baru yang mungkin anda tak sangka-sangka ada rupanyanya ilmu tu. (ni yang penting nye)
ok? harap nya sudi-sudi lah jon nye... jangan lupa hantar url segmen ada di ruangan Comment.

17 Comments:

Miss BaNu said...

http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/03/segmen-kongsi-ilmu-blogging.html

ikaa said...

tue diaaa merah wt segmen kali nie..dup dap dup dap nk join nie..mengigil nk tekan keyboard (ala2 parkinson dah )....hahaha

ikaa said...

dh joinnn

http://bakul2011.blogspot.com/2012/03/segmen-kongsi-ilmu-blogging.html

Yatie Awang said...

akak rasa akak belum banyak pengalaman lagi ni..nak berkongsi

!Misz Nadea! said...

wah... kene tag lah.. heheheheh.... nad pk2.. nak tulis apa lah ea

Niqi said...

niqi dah joined
http://niqi-detektifniqi.blogspot.com/2012/03/segmenkongsi-ilmu-blogging.html

Solehah Shamsuddin said...

wah mcm best je.nt dh wt la segmen ni.pikir dlu

Arra Ahmad said...

http://arazua.blogspot.com/2012/03/segmen-kongsi-ilmu-blogging.html

DakwatHitam said...

http://protessenyap.blogspot.com/2012/03/segmen-kongsi-ilmu-blogging.html

Nurul Farah Asyikin said...

http://farahseong.blogspot.com/2012/03/segmen-kongsi-ilmu-blogging.html

done ! :)

MiSz AzUmI said...
This comment has been removed by the author.
Liniey Nor said...

Liniey join!
http://disiniadaceritera.blogspot.com/2012/03/segmen-kongsi-ilmu-blogging.html

Solehah Shamsuddin said...

Merah,kalau entry ni panjang macamne? diterima ke?

Solehah Shamsuddin said...

Ni entrynye ye Merah =)

http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/03/segmen-kongsi-ilmu-blogging.html

MiSz AzUmI said...

assalam..umi join! (n_n)~
yg atas tu link salah..
yg ni baru pnya..sori entry agk pjg..

http://pingurcontest.blogspot.com/2012/03/segmen-kongsi-ilmu-blogging.html

Chenta Eyfa Najibrz said...

alamak baru pasan ader segmen nih..da x sempat nak wat entri pasal nih..tgah bz keje nih..huhuhu..apa2 pun bagus ada nye segmen yg camni.

Sya Isya said...

Alamak, tutup dah ke segmen ni, sya baru buat entri. ingatkan sampai kul 12 tgh mlm ni. takpelah, alang2 dah buat, letak je lah linknya kat sini. http://syaisya.com/2012/03/segmen-kongsi-ilmu-blogging.html