Skip to main content

Entry Berantai | Letak Lagu Dalam Blog

Letak lagu dalam blog?
Banyak blogger pemes mencadangkan tak payah la letak, alasannya, berat nak loading dan menyemak halwa telinga. Baiklah itu blogger pemes yang kata!!

kita dengar apa pulak pendapat blogger underground  macam aku ni tentang letak lagu dalam blog.

1. Kertas Warna Merah said
-  Lumrah irama dan lagu tak dapat di pisahkan, kadang kadang kita nak ekspresikan jiwa kita dengan lagu yang bermakna. bagi aku tak salah nak letak lagu dalam blog, tapi kena jagalah konsep. takkan nak letak lagu trash metal kan. terkujat abang dan kakak bila bukak blog. hehe.

2.Pari Pari Putih.
Forward to Pari Pari Putih.
Aku dibesarkan dengan lagu... bagi aku lagu selain boleh memberi aku ilham dalam apa jugak yang aku lakukan, ia boleh memberi aku semangat untuk menjalani kehidupan aku... dengan lagu jugak aku bisa tertawa dan menangis... kerana disetiap lagu ada ceritanya...

3. Nur Ikaa
Forward to Nur Ikaa





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ini adalah entry berantai. kepada yang kena forward, sila beri pendapat anda di dalam entry blog anda. ^^ blog sebelumnya dan selepas, sila copy dan paste pendapat rakan rakan blogger anda di dalam entry yang anda dah buat. (zaman dulu dulu punya stail main tag tag.hehe)

Comments

Unknown said…
Aku dibesarkan dengan lagu... bagi aku lagu selain boleh memberi aku ilham dalam apa jugak yang aku lakukan, ia boleh memberi aku semangat untuk menjalani kehidupan aku... dengan lagu jugak aku bisa tertawa dan menangis... kerana disetiap lagu ada ceritanya...
Unknown said…
lupa letak link :P

http://paripariputih.blogspot.com/2012/10/entry-berantai-letak-lagu-dalam-blog.html
dayteenlea said…
u give me idea

nak letak lagu metal la dekat blog.

hahaha
Akemal said…
@dayteenlea

letak lagu korn baru style..haha
Mila Ahmad said…
dependlah nak letak lagu ke tak. kalau jenis xkesah xpe pun tapi dulu masa mula2 nak berblogging pasang jugak lagu skank ni tak letak dah sebab fokus nak membaca dari dgr lagu.
ikaa said…
weii aq nk tulis pa nie?? xfhm laa
Nick Nashram said…
kalo blog jenis info, tutorial ke hape rasanya letak lagu tak sesuai..lain la kalo blog personal..sebab citarasa kta ngan pembaca tak sama..lagipun widget lagu tu buat berat loading blog je..huhu
Unknown said…
mengikut kajian aku letak lagu dapat memberi kesan dalam blog terutama kalau ada pengunjung yg menyampah dengan lagu tu , for sure dorang takkan datang blog tu daa..lagi satu beratkan loading page je
Fssynnia said…
sebagai orang yang selalu mengusha blog orang, lagu lagu tu tak payah letak. kesian kat orang yang mempunyai internet lembap macam aku ni huhuhu

Popular posts from this blog

Kitab Injil yang Sebenar di temui

Sebuah Kitab Injil yang mengandungi ramalan bahawa Nabi Muhammad saw bakal muncul di akhir zaman telah mencetuskan minat daripada Vatican, pusat keagamaan bagi Kristian bermazhab Katholik. Pope Benedict XVI sendiri teruja untuk melihat isi kandungan Injil yang dikenali ‘Gospel of Barnabas’ itu. Injil yang bertinta emas dan keseluruhan menggunakan bahasa ibunda Nabi Isa as, bahasa Aramaic dianggarkan berusia lebih daripada

Download Video daripada Youtube dengan Easy Youtube Video Downloader

Asalamualaikum, Selamat berpuasa untuk anda semua. Baju raya dah beli? hoho. Kali ini ada sedikit tips bagaimana nak download video daripada youtube. Kalau yang menggunakan IDM mungkin tak susah sangatkan sebab IDM akan keluar secara automatik jika kita play sesuatu video dari internet.  Selain daripada IDM, Kita juga boleh menggunakan Add-ons daripada Mozilla Firefox. Add-Ons yang sangat best ini adalah Easy Youtube Video Downloader. Apa yang menariknya mengenai Add-ons daripada Mozilla Firefox ini kita di beri pelbagai pilihan untuk dowload sesuatu video dalam pelbagai jenis

Tips Blogging - Menulis entry / post dengan berkesan

Asalamulaikum, sihat? kalau sihat alhamdulilah..kalau sakit pun alhamdulilah. Kan  Sakit itu nikmat, Sihat tu Mahal ..hari ni aku nak kongsikan, tips dalam penulisan blog. aku bukan nya teror sangat dalam bidang-bidang tips-tips nih, tapi apa salahnya kalau kita nak berkongsi ilmu kan. sama-sama kita belajar. cekidaut..(ala ala iklan lisa suriani)