13 October, 2012

Blog Anda Mesra SEO atau Tidak?

Filled under:

Blog anda mesra seo atau tidak?
Ya, SEO bukan hanya sekadar keyword. tetapi juga blog. Blog yang dikatakan mesra SEO juga memainkan peranan yang penting untuk SEO.

Uji SEO Blog anda dengan SEO ANALYSER

SEOANALYZER adalah laman web untuk menguji sejauh manakah blog anda mesra SEO. Blog anda akan dinilai dengan jumlah score yang akan di perolehi, sebagai contoh gambar di bawah. Score SEO untuk blog aku yang tak brapa nak hensem ini hanya 60%. dan jika blog anda melebihi tahap warna hijau, itu menunjukkan blog anda mesra SEO.!


Dengan result dan score yang ditunjukkan, anda boleh la memperbaiki mutu SEO blog anda dengan berpandukan warning! dan  note! 

Aku pun masih lagi customize blog aku untuk mencapai tahap warna hijau. Masih jauh lagi . . . ..

7 Comments:

myfirdz said...

nice.. dh try juga.. 52% je.. tapi cukup membnggakan sbb masih di tahap newbie sy kira..

Kertas Warna Merah said...

@myfirdz

tahniah, nnti boleh tingkatkan lagi..^^

Fendy said...

54% je...

Mila Ahmad said...

saya 58 jerk.

abdul aliim mansor said...

kisah sedih

cweet pinky said...

40% je larr , hahaha !!

D i n said...

nice sharing leh chek nt mesra ke x mesra blog din ni :D