23 October, 2012

Traffic SEO Tanduk Lembu Korban

Filled under:

Minggu ini aku bermain main dengan keyword seo bermusim, alhamdulilah, trafik bagaikan Tanduk Lembu Korban berjaya di hasilkan.

seo bermusim
Tanduk Lembu Korban
Lagipun aku pula dah lama tak ping entry di Apesal. Merajuk kah aku dengan apesal?sebabnya dan punca tidak dapat aku nyatakan di sini. Selalunya apesal lah yang menjadi top traffic source untuk blog ini.

Baru baru ini admin apesal ada email aku (nak pujuk aku le tu) untuk submit entry di apesal sebab dah lama tak submit. Tetapi ego mengalahkan segalanya, aku biarkan dia. biasalah lelaki. aku delete je email tu. Merajuk aku tak abis lagi. so admin apesal.com, talk to the hand ok (demand).

Berbalik pada seo bermusim di atas, teknik ini amat berkesan untuk memperoleh traffic free dari google, walaupun entry itu ada sebaris ayat dan sekeping gambar. Keyword yang akan digunakan mestilah suatu yang pasti orang cari pada minggu itu atau waktu itu.

Contohnya Keyword: Malaysia vs Hongkong , Harimau Muda vs Vietnam news paper cup, live streaming dan macam macam lagi.

Blog aku ini tak la sehebat macam blog korang, tahun 2012 ini aku kembali mengalami zaman kejatuhan traffic akibat banyak sangat expirement yang aku buat dengan blog ini. huhu. tukar template dah lapan ratus kali. kena banned, malware, dan macam macam lagi. huhu. tapi alhamdulilah, orang cakap pengalaman tu penting. Belajar dari pengalaman kan.









12 Comments:

Solehah Shamsuddin said...

wah biar btl trafiic seo ni. byk sungguh org cari

Eca Dwinky Asha said...

demand2 pun,widget apesal mc kt blog ko mal....hahaha XD.

main jgn xmain... :P

sebab ko main seo,eca hadiahkan klik2 nuff satu :D

D i n said...

wah terer main dn seo eh hehe

Syaifuddin Alias said...

caya laa bro :D

Mk Syahir said...

hebat..boleh ajar gua :)

CekbOlat-bOlat said...

huyoo . masta seo .

zool said...

pergh memang hebat . lebih 1K traffik tu

Hazmin Hamudin said...

Trafik tanduk lembu yang hebat... Nanti nak raya korban lagi banyak trafik macm ni nanti n. Hehe

Anastasyea Aida said...

Minggu depan pun musim korban lembu .. =)

aimaniman said...

tahniah lah, akak setakat baca tapi masih x faham2 teknik seo nie,..

boni kacak said...

aku ingat aku je yang merajuk dengan apesal.hehehe

Lelaki Ini said...

wah, best2!